Glad påsk!

Urtis fick en fet påskpuss av mig innan vi drog ut på en uteritt, världens bästa häst!


Sto och unghäst flytt

Står i Sto och unghäst hagen och myser, ska flytta över alla hästar till fårhagen sedan ska också unghingstar ut, detta kan bli spännande..


Kraftur filmen..

Filmen om Kraftur frá Bringu och Totis väg till VM.. Har ni sett den? Om inte, SE DEN. Har nog aldrig blivit så tagen av en film. Grät som ett barn i slutet och kan inte få filmen ur min hjärna. Kraftur frá Bringu - The last ride och många andra islandshästfilmer kan du köpa hos bland annat Agersta. Tycker dock att filmerna kostar lite väl mycket..
 
Gråter bara jag kollar på trailern..
 

Löshoppning

Brukar ni löshoppa era islandshästar? Urta har fått prova på det en gång och jag tror minst sagt att hon tyckte det var roligt. Vi hade byggt upp en liten bana med mindre hinder, bommar och en "fladderbom" som hästarna fick springa igenom. Nu när snön och isen smälter vill jag löshoppa henne igen och prova på lite högre hinder, typ en meter kanske då hon inte tog i riktigt över små fjutthinder.
 
Löshoppning är en väldigt bra varierad träning för hästen, att få hoppa utan ryttare, använda lite nya muskler och är väldigt bra träning för koordinationen och kommunikation. Hästen kommer att bygga upp ett självförtroende.
Det tar några gånger innan hästen förstår hur den ska göra det så ha inte för bråttom, börja i skritt med bommar och kavaletti innan du går över till trav och galopp, höj hindret/hindren succesivt.
 
Här får ni en liten film när Urta fick prova på löshoppning för första gången, kan ju säga att någon drivning behövdes knappt, haha.
 

Tråkig vardag

På grund av att mina dagar är fulla med tråkigheter men måsten så tappas motivationen till att blogga också. Men i helgen händer det som sagt en hel del roliga grejer och jag längtar ihjäl mig efter min häst som jag äntligen får tid till imorgon!

Morgondagen kommer först att bestå utav en ridlektion för Carro sedan träning med att visa häst för hand. Idag är jag nästan som ett barn dagen innan jul, så mycket längtar jag. Det som gör morgondagen extra bra är att jag kommer få träffa min vän som har varit borta och jobbat i Norge i tre månader.

Åh snälla tiden gå lite snabbare, fast bara idag!


Tack

Tack Sanna. Tacktacktacktack!!!! Galet vad bra du är.
En himla tur att jag har dig! ♥
 
Sanna hjälper nämligen mig med att rida Urta nu när jag har så lite tid över. Vilket jag är extremt tacksam över! Sanna är så sjukt duktig med hästarna, hon har ett klokt tankesätt när hon hanterar och rider, och så har hon typ den perfekta sitsen med små snabba inverkningar.
Jag litar verkligen på henne, det är inte många som skulle få ta hand om och rida min häst om man säger så. Åhh världens bästa Sanni, puss på dig!

Sanna och Aradís
:

KBK

Hej på er, jag lever.
 
Livet är stressigt, krävande, ganska roligt ibland, och jobbigt...
Jag har så dåligt samvete över att jag inte har lika mycket tid över till min häst. Det är minst sagt fruktansvärt..
Idag har jag varit otaggad på livet. Otaggad till att plugga otaggad på allt. Ett tag tänkte jag skita i allt.
Tur jag någonstans i den där ångesten hittade en gnista vilja och hopp igen.. Tack youtube, tack Illingur och alla andra fina hästar jag tittat på som fick mig att tagga till igen. Jag är så jävla, jävla djävulskt ridsugen!!!
 
Det värsta är att jag kommer inte ha tiden till att rida förens på torsdag typ. Hur ska jag klara det här?
 
Kan iallafall trösta mig med att det kommer att bli en väldigt rolig torsdag! Då ska jag nämligen träna ihop med Carro och Sanna på att visa häst för hand sen eventuellt rida lektion för Carro också. Mycket bra. Då kanske jag får tillbaka lite motivation också! Sedan sover jag nog kvar på forsen för sedan kommer hela fredagen bestå utav lag-SM träning!!
Okej nu mår jag lite bättre.
 
Myshästen, jag älskar dig!

Just nu.....


Fyndat!

Idag har jag köpt mig ett par nya vita tävlingsridbyxor från MH, ridstrumpor från MH och en "ninja-mask" från hansbo som man har under hjälmen när det är kallt ute. Allt detta för drygt 500 riksdaler!

Ridshopen i Fagersta har nämligen halva priset på nästan allt i butiken! Egentligen var jag på jakt efter ett par nya stövlar, vilket de också hade, den perfekta snyggaste stöveln som satt perfekt vid foten men var för stor runt vaden, suck! Aja, jag är iallafall super nöjd med mina grejer jag fick med mig hem!


Takturs istölt

På lördag är det dags för Takturs istölt! Själv ska jag inte vara med, men kommer säkert åka och titta/hejja, om jag har tid vill säga. Det är ju ändå ganska många som man känner som ska vara med och tävla så det skulle ju vara kul.. Plus att jag faktiskt aldrig varit och tittat på istölt vilket gör att jag vill åka ännu mer, men som sagt så går ju plugget framför typ allt numera...
 
Jag har lite blandade känslor gällande istölt, känns både ganska coolt och lite skrämande att det är just på is. Vet inte om det är något jag skulle anmäla mig i, känns som jag bara skulle sitta och spänna mig = spänd häst = ingen bra kombi. Men vem vet, kanske har tuffat till mig om något år.
 
Ska du vara med och tävla?
 
 

Urtas utveckling del 3

Bild nr.1: Är i februari tror jag, då var Urtisen med på hennes första ridkurs för Nina Wahlström. Vi fick med oss en massa tips och det gick helt sjukt bra kommer jag ihåg. Vi forstatte våran träning som vanligt men med högre och högre krav..
 
Bild nr.2: Är i april, jag och Urta kunde vara ute på långa uteritter i skogen både själv och i grupp, hoppade över stockar och klättrade i massa backar, vi hade det riktigt roligt!
 
Bild nr.3: Denna bild är i slutet av april början av maj någon gång. Vi var med på ännu en Nina-kurs och kom en bra bit in på våran träning! Det gick så jäkla bra, fick många fina kommentarer av Nina, bl.a att Urta kommer att bli riktigt flott! Ja, jag var helt extas efter den kursen..
 
Bild nr.4: Nu var det helt plötsligt maj och jag och Urta satte igång med tölt-sättning! I början var min dåvarande ridlärare med och sa vad jag skulle göra, när det var bra osv. Men sen skötte vi det på egen hand. Kommer ihåg hur förbaskat svårt det var (är!) travtakt, passtakt, tölt, växling, grisepass, travtakt, tölt. Ja jag har fått vara med om allt. Hon är baskemej inte lätt att rida min finaste skrutt, men hon är iallafall världens snällaste och gladaste häst!
 

Jag kommer älska dig när jorden gått under, för jag tänker aldrig dö nej, det kommer aldrig va över för mig


Spännis

Urta kan bli ganska spänd ibland när man rider, speciellt i tölt och i traven i samband när vi har tränat tölt. Så vi jobbar super mycket med lösgjordhet och ärliga eftergifter ifrån bakbenen. Det känns typ som standard övningar som är viktiga för allt!
Hon har blivit hur avslappnad och fin som helst i skritten, där är hon verkligen helt sjukt fin. Men så fort vi ska sätta lite fart (speciellet tölten) blir hon stel som en pinne. De jag gör är att försöka smyga från skritten, från en volt, skänkelvikning eller öppna till tölt eller trav. Hon börjar bli bättre men i vi är defenitivt inte "där" än.
 
En spänd Urta i trav:
 
En något mer avslappnad Urta:
 
 
(måste verkligen ta nya ridbilder snarast!)

Felstegsbild

Älskar felstegsbilder, ger ett sådant gott skratt. Eller ja åtminstone ett fult flin tillsammans med en snabbare utanding med näsan.
 
 
hej du kassa sits, försvinn!

Urtas utveckling del 2

Här kan ni läsa del 1..
 
Bild nr.1: Senare på hösten (november tror jag..) började jag att hänga och sitta på Urta och det gick som smort. Hon var lite skeptiskt i början men det gick över ganska så fort..
 
Bild nr.2: Det dröjde inte lång tid innan jag kunde sitta upp och rida. Min ridlärare var med och ledde mig de första stegen och var även med de första gångerna jag red, men vi kunde snabbt gå över till att jag kunde sitta upp och rida själv. Urta var väldigt snabblärd och positiv. Bilden är tagen då jag rider för första gången på min häst! Min lycka var typ total där, haha.
 
Bild nr.3: Nu hade Urta varit riden en-två månader och vi kunde trava, gå på böjt spår och hade börjat flytta för skänkeln och börjat nosa liiite på formen. (Vi gjorde allt ifrån marken först och jag varierade våran träning med promenader, longering, miljöträning osv.) Vi drog också ut och red korta turer tillsammans med en vuxen häst och Urta skötte sig exemplariskt. Jag la mycket träning på bra framåtbjudning och fina halter (lydnad).
 
Bild nr 4: Helt plötsligt var Urta en ridhäst! Vi började med att galoppera och allt arbete innan gick som en dans. Urta har faktiskt varit helt okomplicerad under hela inridningen. Vi kunde börja vara utanför paddocken ensamma utan problem och hon började förstå mina hjälper allt bättre..
 

Trött..

Kass uppdatering = Trött Johanna, ber om ursäkt.
Inte så händelserik helg för den delen heller..
 
Längtar tills imorgon då det är ridlektion som gäller och jag får pussa på min saknade häst.
 
slänger in en söt bild på en söt häst ♥. Helt sjukt hur mycket hon betyder för mig och vilken glädje hon ger mig. Åhh vad jag älskar mig häst!
 

Dagens..

Idag red forsen-gänget lektion för Frida.
Vi fick prova på att rida flagg-lopp! Urta var stencool och brydde sig inte ett dugg om tunnorna. Jag kunde lätt trava förbi och dunka till på tunnorna utan någon reaktion. Sen så red vi en skänkelviks och volt övning också. Urta kändes fin i tölten idag, men hon drog sig lite inåt på volten i traven, speciellt högervarv. Så de ska vi jobba vidare med..
 
Snart ska jag nog ge Urta en kortare vila också, tror det skulle uppskattas.
 
Nu - Sova.
 
Jag och Tinna på lag-sm uttagningen. Tinna var lite skeptisk mot tunnorna ;)..

Svar på frågestunden

Fick några frågor som jag tänkte svara på iallafall, gillar att svara på frågor och tycker endast att det är roligt. Så det är bara att fråga på om det är något du undrar över!
 
 
1. Vad använder du för olika bett?
Svar: I dags läget äger jag tre olika bett som jag varierar mellan, och det är ett tredelat med fasta ringar, ett tredelat med lösa ringar och ett raktbett. Alla ifrån hööks. Rider oftast på tredelade betten. Men har också möjlighet att låna bett från världens bästa vänner i stallet. T.ex. hackamore, novabett m.m. Vilket är super bra då man får chansen att prova om min häst går bra på de betten innan man köper ett eget. 
 
2. Har din häst bra stam?
Svar: Urta är efter: Ymir från Allemansängen som är en fyrgångshingst född 2002. E: Nasi frá Hrepphólum U:Sunna frá Hvammstanga. HÄR kan man läsa mer om Ymir. HÄR kan du läsa mer om fina Nasi.
 
 
Urta är under: Minja från Onödan som är E: Samherji frá Saudárkróki och U: Móra frá Hala
 
3. Är hon lätt att rida?
Svar: Skulle inte vilja säga att hon varken är lätt eller svår. Hon är väldigt snäll och rolig häst att rida men man måste verkligen rida för att få resultat. Hon är ju forfarande ung och unga hästar är inte lätt att rida.
 
4. Pigg eller Lat?'
Svar: Urta är mer pigg än lat, men pigg på ett bra sätt bara vi stoppar energin på rätt ställen ;)..
 
5. vad tycker du om lindor på islandshästar?
Svar: Jag själv skulle aldrig sätta på lindor för snygghetens skull på en islandshäst, det passar bäst på stora dressyrhästar och där kan lindorna få fortsätta vara.

Nobody said it was easy

Okej. Jag ger upp mitt liv till pluggandet. Det är typ de mitt liv består utav för tillfället. Känns tråkigt men så himla nödvändigt. Det är ju för hästarna och min framtid jag gör detta. Då får jag helt enkelt acceptera att jag inte kommer kunna vara i stallet lika ofta på ca 3 månader..
 
Dock är det ju viktigt att jag tränar praktiskt också med att visa häst för hand och utvecka min ridning och känsla, men då jag känner mig helt okej säker på den fronten och betydligt mindre säker på matten och naturkunskapen så får jag bara inse fakta och skjuta undan stallet ett tag. Tur att jag har min mamma och morfar som hjälper mig och stöttar mig till 100% och allt stöd ifrån mina vänner. Tack.
 
Jag tror att det är obegripligt svårt att förstå för alla hur mycket jag faktiskt VILL det här. Hur mycket jag kämpar och sliter. Jag hoppas att jag klarar det..
 
Wången.
 

Favorit

Detta är definitivt en av mina favoritbilder på urtisen! Glad häst och underbart sommarkvälls-ljus!


Taggad!

Är helt sjukt taggad inför min och Urtas första riktiga tävling! Vilket kommer att bli Járnhesturs vårtävling.
 
Det jag längtar efter är att se hur hon klarar av att vara på tävlingsbanan, allt runt omkring. När vi var på Eddas-hösttölt klarade hon av det himla bra, så bra att vi vann våran gren vilket var en unghästgren.
 
Járnhestur tävlingen och alla andra tävlingar 2013 kommer att vara träningar för Urta. Att vara runt massa andra hästar, människor hit och dit, musik och okända platser. Så några placeringar är de minsta jag tänker på. Målet är att hålla sig kvar på banan och vara lugn. Vilket jag tror inte kommer vara några problem bara hon inte blir rädd. Det ska vara roligt att tävla!
 
Är extra taggad inför denna tävling då typ hela forsen-gänget kommer att vara med = bästa hejjarklacken och stödet man kan få.
 

I like it alot

Idag är det torsdag och en dag kvar till helg, elleeer? Ickesanicke för mig! Idag är min fredag och jag jobbar desutom bara halva dagen, underbaaaart!
 
Dagens plan ser ut någonting såhär:
 
• Städa/plugga några timmar
 
• Folk kommer och tittar på min lägenhet kl 13
 
• STALLET, självfallet bästa på hela dagen. Blir en uteritt!
 
• Jobba, börjar inte förens vid halv sju idag, hur niceigt?!
 
• Sova
 
 

Urtas utveckling del 1

Hade tänkt att göra en mini-serie med bilder och korta beskrivningar om Urtas och min utveckling ihop. Från dag ett när jag köpte henne som en liten oinriden pigg och nyfiken fyraåring till den liite mer vuxna och fantastiska ridhäst hon är idag. Världens bästa Urta!
 
Bild nr.1: I Augutsi blev jag den lyckligaste tjejen på vår planet. Jag köpte min första egna häst, Urta från Allemansängen. Hon var något hanterad men inte riden när jag köpte henne så vi började nästan på en gång med grundläggande övningar ifrån marken och att lära känna varandra.
 
Bild nr.2: Efter en tid hade vi byggt upp ett förtroende för varandra och började lära känna varandra. Vi fortsatte med övningar ifrån marken med mycket fokus på avslappning och att gå fram överallt, bli lite härdad mot "läskiga grejjer". Vi gick många skogspromenader och klättrade tillsammans upp och ner för backar för att börja aktivera lite muskler.
 
Bild nr.3: Tror bilden är tagen i oktober, nu hade vi börjat avancerat oss och Urta var med på hennes första kurs för Nina Wahlström! Jag red såklart inte då vi inte kommit så långt ännu. Men det var ändå mycket givande och vi fick med oss många bra tips.
 
 Bild nr.4: Är på min förra ridinstruktör som tömkör Urtis i november tror jag, nu var det snart dags för uppsittning!
 
Som ni märker tog jag det väldigt lugnt med Urta, jag var extremt nogrann med att allt skulle bli rätt ifrån början. Jag skyndade långsamt. Hon fick flera microvilor under inlärningstiden, och jag var också väldigt nogrann med att det skulle vara en rolig tid bl.a med varierad träning. Självklart skulle hon inte få göra vad hon ville utan jag som ledare var bestämd men ändå samarbetsvillig med min häst. Jag vill tror att mycket utav min kärlek, envishet och vilja att få det så bra som bara möjligt under den första inlärningstiden har bidragit till att hon är den positiva och villiga häst hon är idag.
 
 
 

Hur

Hur kom de då sig att Urta blev just min? Det är faktiskt en ganska så kort historia som jag tänkte dela med mig utav..
 
Under hela mitt liv (så länge jag kan minnas iallafall), har jag velat haft en egen häst. Men då inte de intresset finns hos mina föräldrar så blev det lite svårare. Fick ofta höra "du kommer trötta när du blir äldre", men ack så fel de hade. Intresset för hästarna bara växer mer och mer. Det är typ de jag lever för, haha. Aja, nog om det.
 
Sommaren 2011 tog jag studenten, vuxen-livet och allt ansvar kom. Jag jobbade på ridläger och livet kändes ganska osäkert men ändå härligt. Att äga en egen häst var fortfarande något utav en dröm..
 
En dag i stallet när jag jobbade så kom min dåvarande ridinstruktör Anna Danielsson till mig och sa att jag måste köpa en häst som hade kommit till henne för inridning, att jag iallafall skulle åka och titta. Ja, jo varför inte titta kan man ju alltid göra. Så jag, Emily (hörnet) och en som heter Amanda åkte till Annas stall för att titta på hästen som jag inte hade en aning om var de va.
 
Där stod hon, sötaste isabellstoet jag någonsin skådat. Hon var så himla rar, och hon hade en jäkla energi i hagen när hon sprang, hon stack ut från de andra hästarna. Jag var fast. Hon ville jag ha. Den personliga snyggtravande isabellstoet med de trygga, glada ögonen.
 
Första bilderna på Urta:
 
Jag funderade lite under en natt, dagen efter ringde jag mamma och pappa och frågade. Och som ni redan kanske listat ut så sa dom ja! Jag tror aldrig jag varit så lycklig. Känslan i min kropp när mamma sa ja den morgonen, de är fan obeskrivligt. Sen gick allt sjukt snabbt, försäkringen skrevs över, pengar sattes in så swisch sa det så stod hon plötsligt där. Den fina uttrycksfulla isabellen. Min egna häst.
 
 
 

Tisdag

Nu ska jag alldeles strax bege mig mot jobbet. Känns faktiskt ganska bra, vilket är extremt ovanligt.
 
Idag var jag och Urta och tränade lite överallt. I paddocken nere, på ovalbanan, på pass-sträckan och i paddocken uppe vid stallet. Vi tränade mest skritt och tölt idag. Hon känns lite halvt slö och trött, träningsvärk? pälsfällning? Så var ganska snäll mot henne, ställde inte så höga krav.
Hon blir bättre i tölten, nu töltar hon nästan rent från början och hon är otroligt mjuk och ridbar i skritten, bästa hästen.. Däremot kändes hon något ojämn i tölten och drog sig gärna utåt.. Men det är bara att kämpa vidare..
 
Nu, jobb!
 

Morgon

God morgon! Nu ska jag ta och slänga i mig lite frulle för att sedan åka till stallet en snabbis! Vid elva kommer morfar och hjälper mig med matten.. Blir väldigt intensiva dagar, men jag gillar't!


Plugggggg


Vecka

Denna vecka kommer jag att jobba e.m. mycket skönt då jag kan vara i stallet på förmiddagarna och njuta utav solen. Sedan är det jäkligt skönt att vara ledig fredagen och tjäna lite mer pengar. Jag klagar inte.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Rida på ovalen/paddocken
Onsdag: Longera eller rida
Torsdag: Rida ut
Fredag: Rida lektion för Frida
Lördag: Rida ut
Söndag: Vila
 

En bra blogg..

En bra blogg är enligt mig en personlig blogg med vettiga och välskrivna inlägg. Det ska vara som en gott och blandat påse, med varierande inlägg, med både bilder och videos.
 
Några punkter för en bra blogg enligt mig:
 
- God uppdatering. Gillar inte bloggar om skriver ett inlägg varannan vecka. Blir bara allmänt irriterande.
 
- Fina bilder. Att lägga upp passande och fina bilder till sina inlägg ger mycket och sätter en personlig-tuch kan jag tycka, gillar inte halvkassa mobilbilder där man knappt kan se vad bilden visar, då kan det heldre vara. (Vet med mig själv att jag kan lägga upp sådana bilder ibland, hehe...)
 
- Välskrivna inlägg. Att kunna stava rätt och sätta kommatecken eller punkter är så otroligt viktigt. Hur svårt kan det vara?
 
- Att vara sig själv! Det är mycket roligare att läsa bloggar som man märker är sig själva, de drar inte åt sig uppmärksamhet genom att vara falska eller elaka. Sedan ser jag allt för många bloggar som kopierar varandra, helt sjukt. Låt det bara vara ifall du inte kommer på något att skriva om än att sno någon annans inlägg! Visst kan man få insperation från varandras bloggar. But still, be yourself.
 
- En okej design. Designen är enligt mig inte det viktigaste, men det blir mycket lättare att läsa om man har ordning på sin design. Att den är snygg ger bara ett plus i kanten.
 


Måste hylla några fantastika bloggar som jag gillar! Klicka på bilderna för att komma till deras bloggar.
 
Emilisa.blogg.se, bästa bloggen. Överdrivet bra uppdatering och läsvärda inlägg med två galet roliga och bra människor. Älskar bloggen!
 
Saraaandersson.devote.se, grymt bra blogg med kloka intressanta inlägg. Varierar mycket med videos och beskriver övningar personligt och bra!
 
Sannaelisabet.blogg.se, måste ju bara hylla bästa Sannis blogg, dock önskar jag att det fylldes på med inlägg liiite oftare ;)
Islycka.blogg.se, Väldigt snygg nystartad blogg, har typ sjukt fina bilder och välskrivna inlägg. Go Emma!
 
Meistaraverk.blogg.se, en fin blogg som är personlig och allmänt bra! Man ser verkligen hennes kärlek till sina hästar. Hon skriver på ett klokt och bra sätt.
 
 
Dock är inte jag den som sitter och letar bloggar, finns säkerligen hundratals till som jag skulle gilla? Men dessa är de jag kommer att tänka på när jag tänker på bra bloggar.

Glad ryttare = Glad Häst

Jag tror väldigt mycket på om man är en positiv ansvarsfull ryttare som visar ett fint samspel med respekt och glädje till sin häst när man rider och sköter om sin häst, så får man också en glad häst!
 
Jag tror starkt på att man kan vara med och påverka hur hästen utvecklas gällande vilja och glädje. Jag har sett så många fina ekipage där man verkligen ser hur fint samspel de har tillsammans, häst och ryttare. Och det är oftast från glada, ansvarsfulla och duktiga ryttare som hjälper och stärker sina hästar. Det är så häftigt att se!
 
Dock finns det ju ryttare som är helt tvärt om, för självgoda och har typ noll respekt eller intresse ens..
Detta har jag också tyvärr märkt av. Det finns tyvärr ryttare som inte verkar förstå vad det innebär att äga en häst.
Ryttare som köper en fin häst för massor av pengar och tror att hästen alltid kommer att vara fin bara för att den var dyr typ, att man bara kan glida runt på hästen. Men ack så fel de har.
Jag har sett ett antal utav hästar som har "förstörts" och jag tror att mycket beror på att det inte finns något intresse eller kunskap för ryttaren att hitta det där riktiga bandet som ska knytas.
Det är inte bara att rida runt på hästen tills den är helt slut för att sedan bara kasta in den i hagen och åka hem. Detta gör mig bara arg och ledsen. Att de inte förstår! Det är inte lätt!!

Sen finns det ju också de som är så otroligt villiga till att lära, positiva männsikor som inte har tillräckligt med kunskap bara för att stärka sin häst till det yttersta, men det är en helt annan femma! Man lär sig alltid någonting nytt, och det är det som är så roligt också!
Den här "gruppen" tillhör nog jag själv. Jag vill lära mig ALLT jag bara kan och vill verkligen utvecklas som ryttare. utvecklas tillsammans med min häst. Man kan ju inte vara bäst från början liksom..
 
Allt arbete runt omkring är så otroligt viktig. Att man har roligt med sin häst och visar för sin häst att den gör någonting bra och att man är lycklig ihop med sin häst. Att beröma sin häst och ge sin häst ett självförtroende!
 
Jag själv är typ extremt nogrann med att ge eftergifter och är väldigt mån om min älskade häst. Borsta och pysslar om henne, gosar och har det allmänt jäkla bra. Jag är väldigt nogrann med att variera våran träning då det bara gynnar hästen. Jag och Urta har verkligen kommit på varandra nu, vi har så himla roligt ihop! Det är många som brukar säga det att Urta jämt ser så glad och trevlig ut. Vilket jag tar som en enorm komplimang.
 
 
Vad har ni för tankar omkring detta enorma ämne?

Naturkunskap

Pluggar lite naturkunskap, skillnaden är att det är roligt och intressant! Så det är helt okej att plugga, medans matten kan gå och dö någonstans, haha.

Gårdagens ridning var väldigt mysig och givande både för mig och urtisen.. Red ut på en längre skritt-tur tillsammans med Lisa och glassen. Vädret var helt fantastiskt och hästarna var pigga och glada, underbart!


Morgonfodrat

Vilket underbart väder!!! Alla hästarna har fått mat och jag och lisur sitter och käkar frulle..


t.g.i.f

Äntligen fredag. Älskar fredagarna ännu mera nu när vi har våra forsen-träffar på fredagarna. Idag ska vi rida lektion för Frida. Ska bli kul! Om det är något jag gillar så är det att rida lektion, att utvecklas som ryttare.
 
Nu ska jag ta och plugga lite innan jag åker iväg till stallet. Sover förmodligen på forsen också, niceigt värre.
 

Im blue dabididaboda..

Smurfen på väg till stallet!
 

 
Nej men på riktigt så älskar jag min Forsen utstyrsel, härlig uppiggande färg och jag älskar att många i stallet har likadana jackor. Vi både syns och hörs när vi kommer!
 
 
 

Instagram

Jag är mycket mer inne på instagram än på Facebook då jag tycker att fb bara har spårat med tråkiga uppdateringar och reklam.. Mycket roligare med bilduppdatering! Håller ni med?

Iallfall så heter jag: johannamagnusson92 på instagram följ mig gärna.


glöm inte..

F R Å G E S T U N D E N
 
Klicka HÄR och här och HÄÄÄÄR för att komma till den.
 

Lovely

Älskar vädret älskar hästen älskar livet!!

Idag red jag ut en liten sväng på åkrarna tränade lite skänkelvikning i upp och nedförsbacke, gick prima.
Galoppade lite också och jäkel vad bra hon tar fattningarna! Behöver typ bara vinkla om mitt bäckene och tänka galopp så fattar hon galopp! As nice.

Tränade lite tölt och även där får hon guldstjärna, hon blir allt starkare och töltar stabilare längre sträckor. Världens bästa häst!

Avslutade med att träna mig själv med att "visa" urta för hand och gick en liten promenad.

Idag var en bra dag!

Urta pussades med stallkatten idag, hur gulligt?!?


hjärnan dör utav överaktivitet

Känner mig helt mosig utav alla tankar och alla saker som ska göras inom kort. Helt sjukt är det. Nästan värre än tiden innan studenten, haha.
 
Nu har jag precis kommit hem från mormor och morfar där jag har pluggat matte sen kl fem.. Idag var en midre rolig dag då jag satt arg som ett bi med tårar i ögonen och pluggade tal som jag inte förstod mig på. Men vägrade släppa matteboken. Jag vill det här så himla mycket!
 

Morgon dagen kommer vara lite bättre då jag ska ut till stallet en stund innan pluggandet fortsätter. Blir nog en kravlös uteritt eller lite longering..
 
 
 
 

Läsar fråga!

Jag ska köpa inom en snar framtid en kavaj men har inte hittat någon som jag riktigt gillar, eller så älskar jag en kavaj men min plånbok gillar inte priset... Så min fråga till er..
 
Vad tävlar du i för kavaj och hur trivs du med den?
 

Fail-bild

HAHA så himla ful bild på vad som egentligen är världens vackraste häst, ser himla otrevlig och allmänt sötful ut, haha.
 
Bilden är tagen på när Urtisen överlycklig över att få komma in i hagen till sina kompisar, går bestämt och glatt in i vindskyddet där hon tror att någon ska vara. Meeen det visar sig att alla kompisarna var på andra sidan hagen vilket resulterade i detta charmiga språng ut mot sina vänner långt där borta.
 

Dagens ridlektion

På lektionen för Frida idag gick det så himla bra!! Urta var GRYM! Hon har utvecklats så enormt mycket och blir bara finare och finare. Helt sjukt är det, ibland får jag mig nästan en liten chock när jag rider och kommer på mitt i allt att det faktiskt är MIN HÄST som är så sjukt fin och rolig att rida.
 
Frida sa att idag var det bästa hon någonsin hade sett med mig och Urta.
 
Vi gjorde skänkelviksövningar på kvartslinjen med övergångar till tölt, sedan in på A eller C volten och fortsätta flytta för innerskänkeln i tölt. Mycket bra och lösgörande övning som jag kommer använda mig mycket utav. Hela tiden strävade vi mot en bra överlinje på hästen också som ofta kommer utav sig själv när hästen är lösgjord.
 
 
Jag var så lycklig efter ridpasset, ALLT kändes så himla bra. Herregud vad olagligt mycket jag älskar min häst!

Vecka

Måndag: Rida lektion för Frida
Tisdag: Vila
Onsdag: Rida ut
Torsdag: Longera
Fredag: Rida lektion för Frida
Lördag: Rida ut
Söndag: Vila
 

simply the best

Jag har inte alltid ridit islandshäst.
 
Mitt intresse för hästar har alltid funnits och jag började som liten på närmaste ridskola där det bara fanns ponnys och storhästar. Jag red i flera år på den ridskolan i olika omgångar liksom, jag hade perioder där jag red privathästar och blev skötare på en islandshäst men red henne som en tregångare då jag inte visste annat. 
 
 
Mitt intresse för islandshästen kom nog någon gång när jag gick i sexan och red en turridning på en väldigt pigg snäll och söt liten islandshäst, jag fastade direkt och det var en av de roligaste ridturerna jag varit med om. Att en sådan liten häst hade så enormt mycket kraft men samtidigt genom snäll och lugn..
 
Mitt liv som storhästryttare pågick dock i några år till. Men tankarna på att få rida islandshäst på riktigt släppte aldrig. Så när jag gick i nian tror jag eller första året på gymnasiet så började jag rida islandshäst istället.
 
Jag var fast. En så fantastik fin och kraftfull ras. Det blev en helt ny värld och ju mer insatt jag blev detso roligare blev det ju också! På den vägen är det. Blev medryttare på en isis, började tävla, köpte min egna och idag vill jag inget heldre än att vara runt de underbara djuren! Hästarna är det som jag tänker mest på och vill bara lära mig mer hela tiden. Hästarna är det som får mig lyckligast.
 

Plugg

Inne på sjätte timmen nu.. Seeegt men ack så behövligt! SKA klara det!!


Vintermästerskapen

Kom hem för ett tag sedan från en hel dag på Vintermästerskapen. Det är så sjukt många fina hästar med! Alla var super duktiga!! Nu är jag bara ännu mer taggad för tävling.
 

Spuni frá Vesturkoti

9 för tölt och trav 8,5 för galopp och 10 för pass. Ja men varför inte! Världens högst bedömda islandshingst.
 

Forsen väntar

Äntligen helg!
 
Idag är det ju fredag vilket innebär en rolig kväll med alla ungdommar i stallet. Idag ska vi ha voltige, undrar hur det kommer att gå, haha. Updaterar senare om jag lever.

Imorgon blir det en heldag på Strömsholm det är ju sista delen utav vintermästerskapen, längtar! Forsen kommer att äga som hejjarklack, as usual.
 
Om gårdagens ridpass btw så gick det bra. Carro var nogrann med sitsen och jag fick en del tips. Kommer defenitivt rida för henne igen!
Urta var dock lite halvt slö och bitvis lat(?!?) vilket är typ en på 1000. Dock var det ganska varmt igår och så har hon börjat fälla en massa päls så hon är lite trött. Får se hur hon är idag när jag rider.
 

Mars

Idag är det den första mars, första vårmånaden! (Och min fina vän Jennys födelsedag!)

När jag tänker på vår, så tänker jag på pälsfällning (haha kul att det var de första jag tänkte på), sol, att tävlingssäsongerna drar igång och på alla söta fölisar som kommer!
 
Det är ganska många som jag känner som ska ha föl i år faktiskt så det kommer bli en mycket spännande vår/sommar!! Väntar ditt sto föl?
 
Jag längtar tills Urta är betäckt och jag får mig ett eget litet föl (bara drömmar än så länge). Ska ha den flottaste hingsten jag kan hitta och hoppas på en riktig fin framtida tävlingshäst..Men det är långt fram i tiden, jag och Urta ska ha vår egna karriär först.