stallet

Ska alldeles strax åka ut till stallet för en träff med ungdomarna. Få se vad Frida har hittat på för roligt åt oss idag. Sover dock inte kvar i stallet denna helg, har typ tusen saker att göra hemma.
 

Grattis♥

Hipphipphurra!! Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min fina vän Julias födelsedag :D!
 

Livet i bilder

Bjussar på lite blandade bilder från vad livet har bjudit på på senaste tiden.
 
 

Handhäst

Detta är bara så jäkla coolt!
 

Lag-SM uttagningen.

Är nöjd över våra ritter som vi gjorde igår, Urta skötte sig bra och min nervositet släppte efter terrängen haha.
 
Vårat lag kändes ganska stabilt och vi plockade flera fina poäng. Nu håller vi tummar och tår på att vi kvalar oss vidare till självaste Lag-SM.
 

Terrängen reds i valackhagen och var den grenen som vi red först.
Första hindret var att gå ner för en ganska brant backe ner till forsen som rinner genom deras hage för att sedan gå igenom forsen till andra sidan och tillbaka. Det var detta hinder jag var mest nervös över med Urta klarade det galant, tveckade liiite på vägen tillbaka bara.
Sedan upp för backen igen och ner för en annan brantare backe för att gå igenom lera och hoppa ett litet träd sedan upp igen i en ganska smal med inte så brant backe och hoppa över ett träd där också. Sedan över ett dike och sist hoppa tre stockar. Urta var lite på och lite nervös för allt folk som stod runt omkring, tvekade på sista stocken men gjorde en volt och hoppade den ändå så jag är nöjd över våran ritt.
Så bra som det faktiskt gick förväntade jag mig inte. Duktiga Urta!
 
Fyrgång special ja den blev ju lite kaosad då jag inte hade någon koll på hur programet skulle ridas typ, haha. Men vi gjorde momenten bra iallfall. Som är i ordning skritt, tölt, tölt övergångar en och en på en långsida, byta varv och visa trav sen galoppfattningar/nedtagningar en och en på en långsida. Urta kändes ganska stabil och vart bitvis riktigt trevlig. Så jag är super nöjd! Fick poängen 4.7, 4.8 och 5.3.
Alvenpalven var gullig och filmade så slänger upp en film från fyrgången senare i veckan!
 
Hittade ingen passande bild så får bli denna charmigabilden

Hjärtat

Min lilla stora häst. Helt sinnes vad hon har utvecklats!!
 
För snart två år sedan köpte jag henne. Det är bara så sjukt hur vi har utvecklats och växt ihop, världens bästa Urta.
Ibland glömmer jag bort att hon bara är 6 år och tänk så långt vi har kommit på typ bara ett år som riden! Förstå att Urta förhoppningsvis kommer vara med på ett SM vid 6 års ålder. Att försöka förstå hur långt vi har kommit på ytterliggare två år är ofattbart.
 
Mina mål är höga, nu jäklar ska vi till toppen jag och min stjärna.
 
Lite och NU bilder är alltid kul:
 
Skritten på fösta bilden är precis i början på inridningsperioden och andra är nu i april, hon får en eftergift och klapp på halsen efter en tölt-skritt övergång därav den konstiga sitsen
 
Trav, första bilden är hon riden ca en månad och andra i april, hon var spänd på andra bilden men man ser ju ändå en tydlig skillnad kan jag tycka.
 
Tölt, första bilden är i maj 2012 då hon började tölttränas lite smått, andra i april 2013 och nu jäklar börjar det hända grejer, lite mera muskler och kontroll så är vi nog snart där!
 
Galoppen på första bilden är hon riden ca en månad andra bilden är tagen nu i april, även här ganska spänd, men jag var heller inte ute efter galopp i form utan att hon bär sig själv och tar i. Galopp är något vi ska börja lägga mer fokus på, att hon orkar galoppera på volt och få en bättre överlinje.

Marinblå

En snygg stilren marinblåoutfit som jag skulle vilja äga, önskar dock att skärpet hade haft svart läder.
 
Allt kommer ifrån Hööks, outfiten blir din för 3075 kr.
 

Tagga uttagning!

Har precis vaknat och ska snart åka ut till stallet för Lag-SM uttagning. 11.30 har vi incheckningen och kl 13.00 är första start. Skönt att vi börjar sent kan jag tycka som ogillar tidiga morgnar ;).. Edda satsar på två lag i år igen och hrimfaxi-laget ska också vara med på uttagningen, kul! Nu kör vi, Eeddas nanananana!'