Film

Här kommer en liten film från tävlingen i helgen.
En pigg häst och en nervös ryttare, ojoj. Men de bjuder jag på.
 

bild

En bild från tävlingen i helgen. Flera bilder kommer.. Men just nu är allt i lite rörigt...
 
Imorgon är det lag-SM uttagning, ooops hur gick det till?! Måste packa inför det också, vet inte vart jag har alla mina saker jag lever i en enda stor flyttkartong just nu känns det som. Och så ska jag snart åka och jobba = jag kommer inte hinna rida idag. Det är kaos i mitt huvud! God natt hej då.
 
En glad och taggad Urta:

Veckoplanering


Tävlingsdagen

Hej på er! Blogg-appen knasar som vanligt och jag har inget internet hemma just nu där av den dåliga uppdateringen. Men nu till saken:
 
I lördags var det som sagt min och urtas debut  och jag är såååååå nöjd över henne!
 
På plats var hon hur cool som helst, som om hon inte gjort något annat. Vilket var väldigt väldigt skönt. 
 
Planen var att rida fram ca en kvart, trodde att det skulle vara ganska lagom, men icke skulle behövt ridit fram i en timme, haha.
Urta var super taggad och pigg!
 
Framridningen blev lite halvt kaos fick inte igenom det jag ville och helt plötsligt var det min tur att komma in på banan. Jag hade en häst som var minst sagt laddad till tusen men hon tyckte att det var super kul iallafall och det var ju de som var meningen.
 
Hon slog upp i galopp i både tölten och traven, men fick aldrig chansen att sticka. Bockade gjorde hon en gång också, haha. Vi gick ut på 4.13, jag är super nöjd över min stjärna!
 
Tölten kändes bitvis riktigt bra och vi fick till och med 4,5 av en dommare!!! 
 
Traven kändes okontrollerad och hon var spänd som tusan, jag med för den delen. Men är glad över att vi var kvar på banan.
 
Skritten kändes okej med tanke på att hon var så pass pigg är jag nöjd över att hon skrittade överhuvudtaget.
 
Galoppen är nog den gångart som konstigt nog kändes bäst. Hon hade börjat slappna av lite och var glad och trevlig. 
 
film och bilder kommer. 

På plats

Sitter och ska kika på V5 tillsammans med sanna och alva. 
Vädret är på topp och urta sköter sig exemplariskt! Jag startar i sista gruppen vilket är väldigt skönt. Uppdaterar senare om hur det går. 

Grenar till Lag-SM

Nu är grenarna och lagen äntligen typ spikade inför lag-SM 2013!
 
Jag kommer förmodligen att ha V4 - fyrgång special och terräng. Känns himla bra kan jag tycka. Är kanske lite tveksam till terrängen då jag kan ha en liten mes till häst. Men det är bara ut och träna.
Nu jäklar kör vi!
 

Járnhestur vår

Imorgon är det tävlingsdags! Och jag är sjuktligt peppad.
Mina mål med tävlingen är inte att vinna eller ens hamna i någon final utan detta är bara träning och det ska vara en positiv upplevelse för Urta att komma iväg till tävlingsplatser. Jag är faktiskt lite nervös, men på ett bra sätt. Är förväntansfull på att se hur Urta pallar trycket, jag tror inte att det kommer vara några problem men vi får se hur det går med allt.
 
Jag har som sagt anmält mig till V5 (lätt fyrgång) och kommer försöka köra en live uppdatering med resultat osv om blogg.se appen bara vill samarbeta. 
 
Nu har jag packat klart mina kläder, pass, ryttarlicens och hästägarförsäkran. Lite senare bär det av till stallet där jag ska smörja mina grejer och förbereda allt inför morgondagen och Urta ska borstas.
Tror inte att jag rider henne idag hon var så duktig igår, kanske bara tar med henne på en springtur så båda får lite träning. Åhh dagen innan tävling är nästan den bästa, man är så pirrig och glad.
 
Min stjärna♥

gode dagens

Har precis nästan vaknat och ligger och myser med min älskade lilla kissekatt. Tog en sovmorgon idag, var så sjuktligt trött igår och i helgen kommer jag gå upp tidigt alla dagar så förtjänade de här extra timmarna utav sömn.
 
Nu ska jag äta lite frulle innan jag åker ut till stallet. Ska rida lite i paddocken men mest på ovalen och köra ett frygångsprogram, träna lite extra på galoppfattningar kanske om de behövs..
 
Jag är så sjukligt taggad inför allt som händer i helgen!För de första ska jag och Urta ut på våran första riktiga tävling och för de andra så flyttar jag, äntligen! Jag är fylld med glädje och förväntan.
 

En dos av sommar


Onsdag

Morgondagens plan är att fortsätta träna lydnad med Urta och eventuellt lastträna om Frida har tid att hjälpa mig. Om inte ska jag nog longera urtis över bommar och träna lite galoppfattningar. 
 
Världens bästa urta! 

Tölt då och nu

Dessa två tölt bilder visar att vi kommit en bra bit på våran träning!
Första bilden är tagen i februari och den andra nu i april. Hon har börjat slappna av mera i tölten och vi har börjat nosa på en bättre form, vi vill inte ha en så kallad hjorthals! Första bilden är också mer lateral än vad den andra bilden är, takten blir bara bättre och bättre! Åhh det är så himla roligt att rida!! Träna träna träna!
 
 
 

Glädjebank

Förra veckan var jag och de flesta ifrån stallet på föreläsning för Haffi Gislason som är KBT terapeut, livsvägledare och ridinstruktör. Han föreläste om självkänsla, hur man kan stärka den och hur man ska jobba med att få bättre självkänsla.
 
Han berättade många intressanta historier om t.ex. hans liv som nykter alkoholist, om hur folk som hade ridit VM kände, hur hans dommarkarriär hade varit (Haffi har dömt flest tävlingar hittils) m.m.. Mycket utav det han sa var riktigt intressant och bra att ta med sig!
 
Han ville att man skulle skriva ner minst tre bra saker som man har gjort idag och fattat beslut om och hur det fick en att känna sig.
T.ex. Idag har jag hjälpt min kompis med att flytta. Då kände jag mig hjälpsam, snäll, omtänksam, stark osv...
 
Samanfattningsvis var han riktigt duktig och brann verkligen för det han höll på med så jag rekomenderar er att gå på en föreläsning eller en kurs för Haffi. Man får sig många tankeställare kan jag lova er..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om du vill veta mer om Haffi gå in på hans hemsida: gladjebanken.se

Lycka

Idag var jag så himla duktig och min häst också för den delen!
 
Tränade henne typ en timme inne i stallet på att stå still när jag sadlade och borstade, har varit lite för snäll mot henne på den fronten nämligen så hon har nästan tappat lite respekt för mig och det är ju de sista man vill! Det krävdes mycket tålamod må jag säga men nu jäklar ska jag ha en lydig häst! Resultat fick jag redan idag, med att hon stod blickstilla medans jag sadlade av och på. 
 
Sedan gick vi ut i paddocken och tränade lite tölt och trav. Hon var super duktig och efter ett tag kändes hon riktigt fin i traven avslappnad och hade en bra överlinje!
 
Nu är jag ännu mer taggad inför tävlingen i helgen!
 

God morgon!

Ska alldeles strax bege mig ut till stallet en snabbis. Jag jobbar eftermiddag denna vecka så då blir det stallet på förmiddagen, inte helt fel det heller.
 
Idag hade jag tänkt att träna på tölt och trav övergångar. Vill att hon ska vara mjuk och avslappnad, komma ner i formen och stanna där, då hon är lite utav en jojjo med huvudet i dags läget.
För att uppnå detta kommer jag att träna mycket på volt, hitta en bra kontakt i skritt, flytta in och ut bakdelen göra lite framdels och bakdelsvändningar sen får jag inte glöma bort att andas och slappna av. När det känns bra i paddocken ska jag prova gå ut på grusvägen och försöka hitta samma känsla.
 
 

JSM

 
WÖÖÖÖ!!
GRATTIS EMILY HEARNE a.k.a HÖRNET SOM KVALADE TILL JUNIOR-SM I V1 OCH T1 IDAG!!!
 
Detta är ni värda, du och Nesse! KBK!!!!

Bilden är tagen från: emilisa.blogg.se hoppas de va ok!

The place to be

Har för ett tag sedan landat hemma efter (nästan) en hel-helg i stallet. Lika underbart as always, forsen ♥.
 
Fredagen bestod som vanligt utav en ungdomsträff i stallet fast denna gång med Sara i spetsen istället för Frida. Vi drog ut på ett skritt-tur i skogen och klättrade lite med hästarna. Urta var super duktig, blev dock lite pigg på hemvägen, men jag är överlag väldigt nöjd med ritten. Hon kunde både vara lång, låg och avslappnad och gå i mer samlad skritt avspänt. Skritt är nog våran gångart tror jag, haha.
 
Efter kvällsfodringen så drog vi och käka pizza. Hörnet och jag delade på en turrekerrepirra (turbo kebbab pizza) som satt fint. Sedan åkte jag, Sara och Hörn tillbaka till stallet och myste till det med skräckfilm.
 
 
Lördagen åkte jag iväg vid tjugo i åtta på morgonen för att flytta lite saker ifrån mamma som ska till min nya lägenhet. Vi var väldigt effektiva och snabba på att bära må jag säga! Tack mamma, pappa, Anton och Tuija för hjälpen! Medans jag ändå var i storstan så svängde jag förbi in på hööks och införskaffade mig hagmaterial, en rosa grimma, ridskor och en ny hjälm! ↓
   
    
 
Kom tillbaka till stallet på eftermiddagen någon gång. Red min grymling till häst i paddocken och lite på ovalen medans bästa Emily Hearne tog bilder! Urta var spänd för de mesta, något passtaktig och lite travtaktig ibland men helvete vad jag älskar henne! Roligare häst finns nog inte. Blir så himla lycklig av att få rida henne. Bilder kommer..
Kvällen avslutades med ännu en skräckis tillsammans med Sara och Hörnet.
 
Smakprov från fotograferingen
 
Söndagen fixade morgonstallet som vanligt och hjälpte sedan Sara lite med hennes unghästar. Fick vara ledare tillsammans med farbror Gneisti åt en unghäst, som gick super bra. Sara är så duktig med sina hästar!
 
När unghästarna var klara drog vi ut på en längre uteritt. Urta var lite fjantig i början, hon var tittig och rädd för de mesta som såg läskigt ut, speciellt för den sista snön som förjäves kämpade sig kvar på vårmarken. Men det beteendet släppte efter ett tag. Fick några fina töltsteg i slutet som jag kan vara nöjd över. Sedan gick de ju inte att klaga på vädret! Underbart är rätta ordet.

12 dagars

Hej på er!
Nu är jag tillbaka efter en 12 dagars vila. Mycket har hänt sen sist, vet inte vad jag ska börja med att berätta..
 
Om vi ska ta det kort..
Jag har chillat ner med plugget. Det tog tyvärr mer tid än vad jag räknat med så kommer inte hinna bli klar till den 20 juni, vilket är väldigt tråkigt, men ganska skönt att jag har insett och accepterat det. Målet är att tenta av i höst istället. Livet blev alldeles för jobbigt med minst två timmars plugg om dagen, 9 timmars jobb, häst, träningar och så kör vi in en flytt för både mig och mamma på det, hej och hå!
Men nästa år kommer jag minst sagt vara fit for fight för Wången!
 
Urta utvecklas sjukt fort! Hinner typ inte med att tänka, haha. Helt galet är det, de går verkligen så himla bra med ridningen just nu. Blir nästan lite rädd..åhhh jag har en så fantastiskt fin häst, sjukt som bara den är det!
 
Just nu kan jag andas igen, livet ♥!
 

Får får får, nä får får lamm. Heehee

I helgen fick jag vara med och klippa alla fåren och baggen! Blev mycket fascinerad över hur lugna fåren var när man klippte dom.

Jag klippte dock ingen utan agerade "får hållare". Är ganska stolt över mig själv att jag vågade hålla i dom, då jag kan tycka att de är lite obehagliga, haha. Men nu är min rädsla som bortblåst!

Ganska söta är de ju ändå..


well hello..

Jo men tjena, här ekade det tomt på inlägg. Ber om ursäkt och hoppas jag blir förlåten. Jag har typ haft miljoner saker att tänka på, men nu börjar saker äntligen falla på plats och jag kan lugna ner mig en smula.
 
Vad har hänt sedan sist då?
Jo jag har bland annat varit på lag-SM träning vilket gick super bra. Jag och några andra i lagen red först ett dressyrpass på förmiddagen, medans några andra lag-medlemar tränade på trail, terräng och flagglopp. Urta var något spänd och stressad i början men mot slutet blev hon super fin. Ska nog försöka satsa lite på dressyr...
 
På eftermiddagen/kvällen så red man en och en för Tess och Frida, först en ca kvart i paddocken för Tess, sedan en kvart på ovalen för Frida. Urta var galet bra, vi kunde tölta på volt! Har nog aldrig kännts så bra i tölten som då, hon var mjuk, pigg och lyhörd. På ovalen gick hon lite emot, men det gick bra tillslut de också. Traven var sjukligt bra iallfall.
 
Det känns så himla bra med två grymma lag-ledare detta år; Frida Lindström och Therese Tengelsen, bättre blir det inte! Allt blir så mycket mer effektivt vid träningarna osv.
 
lag-sm 2011:

 
Har varit ganska lugnt på stall och rid fronten faktiskt, jag och Sanna har fått hjälp utav Carro och Sara med lektioner i att visa häst för hand och en liten ridlektion där vi fick rida andra hästar, mycket roligt och lärorikt!
Jag har som vanligt fullt upp med jobb, plugg och att packa inför flytt, busybusy!