Fyrgångspecial

Här kommer en film från Lag-SM uttagningen som var den 1 maj. Visar först skritt sen tölt på ena långsidan x2 sedan trav, tölt och galoppfattningar och nedtagningar.
 
 
 Dags för lite nya filmer känner jag, så får ni se hur hon har utvecklats. Är ju faktiskt snart hela fyra månader sedan uttagningen var.

Den vackraste jag vet

 

(:

Hallå på er! Tänkte skriva en liten läges rapport om vad som händer och sker för mig och Urta just nu.
 
Vi tränar på som vanligt och hon känns riktigt riktigt bra vissa dagar och andra dagar energifattigt och segt. Kan bero på pälssättningen och värmen som har varit samtidigt..? Vi har mest varit ute i skogen och tränat men också någon enstaka gång i paddocken. Känns som om jag måste skärpa till mig och börja träna lite hårdare nu för snart är det dags för tävling!
Jag är anmäld till Sleipnirs KM i V5 och målet med denna tävling är att få en lugnare och mer kontrollerad ritt än sist på Jarnhestur tävlingen. Jag är sjukligt taggad som alltid när det är tävlingsdags och lite nervös börjar jag allt bli också. Det är ju trots allt bara två veckor kvar... Men annars känns det som om vi har kommit igång efter hennes vila. Nu är det bara att fortsätta kämpa!
 
Hon har fått vilat i två dagar nu då jag har varit sjuk och inte mått så bra, men imorgon kväll så hade jag tänkt mig ett kortare pass i paddocken där jag ska fortsätta traggla med hennes jäkla ytterbogar i tölten och försöka få henne mer stabil och få en jämn form i traven.
 
Världens finaste tjej

läget

Ny vecka nya tag!
Idag red jag Urta mycket i skritt i paddocken. Tränade fram och bakdelsvändningar, längde och kortade skritten och gick lite på volt. Basic övningar helt enkelt. Gick ner på ovalen ett tag och tränade lite tölt och trav också, hon kändes super! Nu måste vi börja nosa lite på formen i tölten "bara". Avslutade ridpasset i paddocken igen.
 
bild från sommaren 2012;
 
Imorgon ska hon skos och efter det tar vi nog en uteritt.
Och nu ska jag åka och jobba. Fy så trist...

2 år!

Idag har jag ägt Urtisen två hela år. Helt sjukt! Världens bästa häst. Jag är så otroligt peppad på allt roligt Urta och jag kommer att få vara med om de kommande åren vi har framför oss..Tack för de två bästa åren i mitt liv och all glädje du ger. Urta Från Allemansängen
 
 
 

Tillbaka

Hej på er. Sommaren har svischat förbi alldeles för snabbt. Bloggen tog ett sommarlov, jag tog ett sommarlov och Urta tog ett sommarlov. Den här sommaren har varit en utav dom roligaste och spontanaste sommrarna jag har fått uppleva under mitt 21 åriga liv. Jag behövde verkligen den här sommaren. Att komma iväg och bara ha kul och få tänka på annat...
 
Urta fick en välförtjänt vila på ca 2 månader. Jag tror verkligen att hon också behövde en längre vila nu. Hon har utvecklas så extremt mycket under det senaste halv året.
Men nu är vi back on track så att säga och med mer energi och vilja än någonsin!
Jag började igångsättningen i onsdags förra veckan med promenader och denna vecka har sett ut såhär;
Måndags- löslongering och horsemanship övningar.
Tisdags- uteritt skritt ca 40 min. Liiite tölt blev det också och det var den bästa känslan vi haft tror jag!
Onsdags- vila.
Idag (Torsdag)- Uteritt med lite trav ca 30 min.
Imorgon är planen att klättra eller att gå en promenad.
 
Hon känns så himla fräsch och positiv och den lilla tölten jag fick känna på kändes heeeelt magisk så längtar ihjäl mig till nästa vecka när jag ska lägga in mer trav och tölt i träningen igen.